Bange for at tale i større forsamlinger ?

Speaker_coaching_2020

Mange mennesker har en ret stærk respons på det, at skulle tale foran større forsamlinger, bare tanken alene, kan vække alle mulige følelser i mennesket.

I mange dele af verden ligger angsten for at tale til større grupper af mennesker, på allerførste plads!!! Angsten for edderkopper topper også i mange lande, og de to er nogle af de største fobier verden rundt…..forestil dig så at skulle tale for tusindvis af edderkopper...puhaaa ikke en rar tanke ;) det skal vi ikke.

Der findes også mennesker, berømte mennesker, som man skulle tro ikke havde det problem, men selv skuespillere, sangere og dygtige ledere lider af den hæmmende fobi, som det jo kan være.
Jeg har hørt om mange der lige skal ud og overgive sig til toilettet før de går på “scenen” eller nogle af de landskendte som liiige får en enkelt over tørsten før de begaver os andre med deres fantastiske talent….. måske kan det sidste, for nogle, virke sørgeligt eller mærkeligt, hvorfor et menneske med en hæmmende fobi for, at tale i forsamlinger vælger sådan en karriere….men for de mennesker er kunsten og trangen til, at udfolde kunsten, stærkere end behovet for, at være tryg.

Så bare rolig du er i et fornemt selskab!

ØVELSE:
Hvad er nogle af dine største forhindringer når det kommer til, at skulle tale foran en gruppe af mennesker, enten som træner, oplægsholder, sælger eller noget helt andet ?
Tage et stykke papir og del det op i to kolonner, på højre side skriver du “Forhindringer” og på den venstre side “Alternativer der styrker mig”, Fat så en pen og skriv dine største forhindringer ned i højre kolonne. Det kunne være; “jeg er ikke god nok”, “jeg er ikke udadvendt nok”, eller “jeg synes jeg ser sjov ud på scenen”... eller hvad du lige kan komme i tanker om.
På den anden side kan du nu skrivere positive alternativer somkunne styrke dig i en sådan situation; “hvilke områder i mit liv ved jeg en del om?”, “jeg er har styr på mit stof”, “jeg er den eneste som kan være som mig”.... eller hvad der lige falder dig ind.

Brug nu de næste dage på at gentage venstre kolonne for dig selv, som en slags mantra, igen og igen. Og mærk efter hvad det gør ved dit selvværd, forsøg derefter at samle en lille forsøgsgruppe og lav et kort oplæg :)
Jeg ved, at dette ikke er raketvidenskab, men det handler mest om, bare at få startet.
I de næste kommende blogposts kommer jeg mere i dybden på teknikker jeg selv bruger og mere ind på nogle systemer du kan bruge for, at gøre det lettere for dig at præsenterer og være...On Stage!

Speaker Coaching er for dig der vil mere, og ved at du har meget mere at byde på end du viser på nuværende tidspunkt. Speaker Coaching handler om, at gøre dig fuldstændig tryg og kongruent, være dig selv, foran et publikum af forskellig størrelser og karakter. Og uanset hvor mange mennesker der er foran dig … - om det er 1, 12 eller 1000 mennesker - så kan du præsentere eller træne de mennesker helt rolig, som dig.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!